• Kwas mlekowy 50% 1 l

Kwas mlekowy występuje w sposób naturalny w wielu produktach spożywczych  oraz w tkankach organizmów żywych i dlatego jego stosowanie w żywieniu zwierząt i konserwacji pasz jest uzasadnione.Kwas mlekowy jest całkowicie przyswajalny i metabolizowany w organizmie zwierząt.

Dodatek kwasu mlekowego do pasz poprawia ich smak, co wpływa na ich chętne przyjmowanie przez zwierzęta 

Kwas mlekowy 50 % może być z powodzeniem stosowany do szybkiego i skutecznego kiszenia pasz. Sporządzamy roztwór 1% z kwasu mlekowego 50% (1kg kwasu mlekowego 50% zmieszać z 50 litrami wody) i taki roztwór 
stosujemy w ilości:
-trawy z upraw polowych - 4 l na 1000 kg,
-mieszanki roślin motylkowych z trawami - 6 l  na 1000 kg,
-rośliny motylkowe - 7 l na 1000 kg.
Kwas mlekowy jest wytwarzany przez bakterie kwasu mlekowego Lactobacillus i występuje w takich produktach jak: kefir, jogurt, zsiadłe mleko, kwaszona kapusta. jest czynnikiem konserwującym kiszonki. Działa bakteriobójczo w przewodzie pokarmowym.

Kwas mlekowy 50% 1 l

  • Kod produktu: KW1
  • Stan magazynowy: Dostępny
  • 11,00zł